Nu lanserar Tesla ett helt nytt superbatteri

Så sent som i förra veckan presenterade Elon Musik sitt nya batteripaket Powerwall 2.0 avsett för solcellstak. Och nu släpper han alltså nyheten om 2170 battericell. Det skedde i ett konferenssamtal med analytiker.

2170 battericell är till skillnad från Powerwall 2.0 avsedd för Tesla-bilarna.

Enligt Elon Musik kommer de nya battericellerna att ha den bästa energitätheten i världen, men han talade inte något om priser eller kostnader.

BILDER: Här är Teslas nya unika solcellstak

Både bättre och billigare

För närvarande använder Tesla 18 650 battericeller från Panasonic i sina bilar Tesla Model S och Tesla Model X.

De 18 650 battericellerna i Teslas nuvarande elbilar har en beräknad energitäthet på cirka 250 Wh/kg (watt-timmar per kilo). Tidigare i år meddelade en Tesla-tjänsteman att bolagets batteripaket i Model S kostar ”mindre än 190 dollar (1 810 kronor) per kWh. Sajten Electrek uppskattar att det är mellan 900 kronor och 1 350 kronor per kWh beroende på storleken på batteriet i bilen.

De nya battericellerna ska alltså vara ännu bättre och billigare – enligt Elon Musk.

Kommer med all säkerhet i Model 3

Elon Musik nämnde inte vilka modeller som ska använda de nya battericellerna. Men enligt sajten Autoblog kommer de med stor säkerhet att hitta sin väg in i kommande Model 3.

”Och med tanke på Teslas historia av ständiga uppdateringar så blir vi inte förvånade om battericellerna även hamnar i Model S och Model X”, skriver Autoblog.

Tillverkningen av 2170 battericell kommer att ske vid anläggningen Gigafactory i den amerikanska delstaten Nevada. De nya battericellerna väntas gå i produktion inom kort – senast i slutet av december, enligt Autoblog.

Lämna ett svar