Nu kan Lamborghini avslöja helt nya suven

Den vässade specialmodellen Huracan Superleggera är ingen vågad gissning. En förmodad sådan har nyligen setts under testkörning på den tyska racingbanan Nürburgring., skriver Carbuzz.

Den har en V10-sugmotor och antas kunna leverera upp till 640 hästkrafter. Eftersom ”superleggera” betyder ”lätt” på italienska blir det med all säkerhet mycket kolfiber i bygget. Keramiska bromsar ska bli standard, vilket också gör bilen lättare.

Troligast att det rör sig om Urus

Carbuzz håller dock mest för troligt att det är Lamborghini Urus som ska visas. Den lyxiga suven skulle egentligen ha börjat säljas först 2018.

”Men kan Lamborghini verkligen vänta till 2018?”, skriver Carbuzz.

Detta med tanke på att segmentet med högpresterande lux-suvar blir allt hetare och lockar allt fler köpare.

Lamborghini vill att Urus ska vara en riktigt rejäl offroading suv och kommer att använda en 600-hästars V8 med dubbelturbo för att säkerställa ett högt vridmoment vid låga varvtal. Vridmomentet förväntas vara så högt att en momentumomvandlare kommer att behövas.

Lamborghini förväntar sig också att Urus ska locka fler kvinnliga köpare till varumärket. Kvinnorna utgör i dagsläget bara fem procent av Lamborghinis kundkrets.

Kan vara uppdaterad Aventador

En annan av Carbuzz spekulationer, om vad Lamborghini har i kikaren till sitt Los Angeles-event, gäller en uppdaterad Aventador.

”Vi vet att Lamborghini arbetar på att ge Aventador en uppdatering, så vi utesluter inte att eventet gäller det”, skriver Carbuzz.

Lamborghinis event i Los Angeles har inget med bilmässan LA Auto Show att göra, men kan förstås stjäla uppmärksamhet från det evenemanget som pågår 18 till 27 november i Los Angeles.

Lämna ett svar