Myndigheten stoppar Audis nya reklamfilm

I reklamfilmen för Audi R8 filmas reflektionerna i ett öga som visar hur en bilförare glider fram längs vägarna.

Det ser ut att gå väldigt fort och i filmen förändras pupillerna i storlek under bilkörningen.

Ärendet togs upp i Advertising Standards Authority, ASA, i Storbritannien och de har nu tagit beslutet att förbjuda reklamfilmen.

LÄS MER: BMW hånar Teslas Model 3 i reklamfilm

 

Anses förhärliga hög hastighet

I ett uttalande skriver de:

”Vi anser att tittarna kan tolka förändringar i pupillstorlek som en känslomässig reaktion på körningen av bilen, som understryks av det hörbara motorljudet under ögonsekvensen.”

Volkswagen Group har dock en annan syn på saken som menar att reklamen ska illustrera en fokuserad körning.

”Audi säger att de inte håller med om att reklamen kopplar ihop hastighet med spänning eller att den ska ha varit oansvarig. De sa att reklamen inte handlar om hög hastighet och filmades under säkerhet (med bilar som kör under 50 kilometer i timmen) och redigerades för att undvika att ge något intryck av hög hastighet”, skriver ASA.

Mercedes får också kritik

Förra månaden fick en annan biltillverkare kritik för sin reklamfilm.

Mercedes reklamfilm för nya E-klass 2017 ”The future” anklagades för att vara missvisande.

I filmen säger en röst: ”Är världen verkligen redo för ett fordon som kan köra av sig självt? En självkörande tänkande bil som skyddar dem på såväl insidan som utsidan. Redo eller inte, framtiden är här”.

Det fick Consumer Report att se rött som menar att de vilseleder konsumenterna genom att representera E-klass som självkörande när den i själva verket inte är det.

– Det var inte och är inte vår avsikt att orsaka någon förvirring mellan nuvarande körsystem och visionen om en självstyrande framtid, sa en talesperson för Mercedes Benz då.

Sugen på en Audi? Se vad din gamla bil är värd här

Lämna ett svar