Mercedes ska utnyttja Pokémon Go-hysterin

Det råder fortsatt Pokémon hysteri i världen efter Nintendos lansering av det omåttligt populära mobilspelet Pokémon Go.

Det har sedan tidigare rapporterats om kaos i vägtrafiken och indraget körkort som ett resultat av mobilspelet.

Entreprenörer har visat sig vara klyftiga med nystartade taxitjänster och även företag vill utnyttja hysterin.

 LÄS MER: Spelade Pokémon Go – kraschade in i träd

Återförsäljarna har fått manualer

Senaste företag som ger sig in i den världen är Mercedes. Den tyska biltillverkaren har gett instruktioner till anställda hos återförsäljare om hur de använder sig av så kallade ”lure modules”, skriver NDTV.

Lure Modules är aktiv i 30 minuter och lockar till sig Pokémons vilket i sin tur lockar till sig spelare. Dessutom uppmanas de att registrera ett pokestop hos återförsäljaren. Återigen i samma syfte: att locka till sig personer till affärerna.

Mercedes har skickat ut detaljerade manualer om hur personalen ska gå till väga för att dra fördel av kanske världens just nu mest populära spel.

Det återstår att se ifall detta ger Mercedes en skjuts i försäljningssiffrorna.

Erbjuder taxi för spelare

Många har som sagt varit på alerten för att utnyttja spelhysterin kring Nintendos Pokémon Go och i USA erbjuds taxitjänster till spelarna. För mellan 170-220 kronor i timmen kan du skjutsas runt i jakten på Eevee, Pikachu, Charmander och alla de andra små monstren, skriver

Tjänsten erbjuds i bland annat New York, Baltimore och Portland och vissa förare ska även erbjuda wifi, godis och mobilladdare.

 Sugen på ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar