McLaren förnekar: Blir ingen ny F1

Alla McLaren-älskare jublade nog åt förra veckans rapporter om att McLaren planerar att släppa en ny version av klassikern F1.

Sajten Autocar kom med uppgifter om att den skulle släppas om två år och vara utrustad med en 3,8 liters-dubbelturbo V8-motor på över 700 hästkrafter. Topphastigheten skulle enligt uppgifter ligga på minst 322 kilometer i timmen, och precis som sin förlaga vara utrustad med tre säten.

Målet för bilen som de ska ha kallat en hyper-GT var att ”göra den snabbaste GT-bilen någonsin, till skillnad från en supersportbil som jagar prestanda”.

Men nu kan vi sluta drömma.

 LÄS MER: Uppgifter: Mercedes-AMG släpper hyperbil

Blir ingen ny version

I en intervju med sajten Car and driver säger McLarens vd, Mike Flewitt, att en ny version inte kommer att tillverkas och lanseras.

– Jag tror helt enkelt inte att det finns en affärsmässig poäng i att göra en sådan, säger han.

– Folk brukar ofta tänka tillbaka på saker som de älskade, men det betyder nödvändigtvis inte att man bör göra det. Vi älskade F1-bilen, men vi kommer inte att göra en ny.

”Tar den till en ny arena”

För mer än tio år sedan blev McLarens F1 utsedd till den bästa bilen i nio kategorier.

Så det var inte så förvånande att rapporterna om en ny version gjorde många inom bilvärlden exalterade.

En källa till Autocar sa då:

– Bilen kommer ta McLarens nuvarande språk in till en helt ny arena. Det finns mycket som pekar på den gamla F1-bilen men detta är ingen retrobil. Den är relevant för modern tid, säger källan till Autocar.

 Sugen på en fräckare bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar