Marcus Ericsson får ny motor till Spaniens GP

Marcus Ericssons F1-stall Sauber har haft alla möjliga sorters problem under inledningen av säsongen. Bilen har saknat kraft och teamet har haft ekonomiska bekymmer.

Inför Spaniens grand prix nästa helg har Marcus Ericsson fått både bra och dåliga nyheter.

Den bra är att teamet kommer att få en uppdaterad motor från leverantören Ferrari. Det blir samma motor som Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen använde i Rysslands Grand Prix nyligen som nu landar i garaget hos Sauber.

LISTA: 10 vårtecken som retar oss i trafiken!

Uppdaterar inte själva bilen och ställer in tester

Däremot kommer inte Sauber – som några av de andra teamen – att uppdatera själva bilen till Spaniens GP och teamet har också valt att ställa in de obligatoriska testerna veckan efter tävlingen. Anledningen är enligt Sauber att de inte har något att testa och att de inte har någon ung förare som de vill låta köra bilen.

Enligt regelboken måste Sauber testa en ny förare vid något av säsongens tester men teamet har ytterligare en chans efter racet på Silverstone.

Haas-teamet har fått erbjudande om att använda den nya Ferrarimotorn men de har inte meddelat sina avsikter. Toro Rosso får inte motorn då de har ett kontrakt som begränsar dem till att använde fjolårets Ferrari-motorer.

Sugen på snabbare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar