Målet: Bygga världens snabbaste BMW M3

Den vita BMW:n ser nästan ut att vara en originalbil. Men tittar man lite närmare inser man att det är långt ifrån sanningen. Mekanikern Christian Malm från Asarum har skapat en bil som förmodligen är en av världens snabbaste M3:or.

– Jag hade tänkt bygga en snabb bil för gata. Men det spårade ur fullständigt, säger han.

1 100 hästkrafter

BMW:n har fått massor av effekt, bland annat tack vare en gigantisk turbo. Just nu handlar det om cirka 1 100 hästkrafter på drivhjulen, målet är dock att pressa upp den siffran ytterligare. Kanske uppemot 1 600 hästkrafter.

Men det är inte bara motorn som har trimmats. Det här är inte en bil som byggs bara för att vara snabb rakt fram, bilen är byggd för att gå så fort som möjligt runt en racerbana.

– Hela chassit är uppdaterat. Bromsar, fjäderben – ja allt. Tanken är att sätta snabbaste varvet på ”Ringen”, säger Christian.

Ska slå rekordet

Rekordförsöket är planerat, bilen ska transporteras ner till Nürburgring nordslinga och ska få sätta några snabba varvtider. Christian Malm kommer att köra bilen själv på banan, men kommer inte att sitta bakom ratten när rekordet ska slås. En tysk racerförare med stor erfarenhet av banan har engagerats och kommer att pressa Christians BMW under rekordförsöket. Och Christan har högt ställda förväntningar.

– Jag hoppas att vi kommer ner på en varvtid under sju minuter, säger han.

I påsk kommer Christian Malm och hans BMW M3 finnas på bilmässan på Elmia. Missa inte att titta på bilen.

Gratis bilvärdering: Se aktuellt värde på din bil

Lämna ett svar