Kvinna har repat över 1000 bilar men går fri

Det är fritt fram för den 35-åriga kvinnan att fortsätta rista in sina zick-zack-mönster som hon gör på mestadels svarta bilar.

Kvinnan begår sina skadegörelser på bilar i förbundslandet Steiermark i sydöstra Österrike. Hon började för sex år sedan och beräknas fram tills nu har repat cirka 1 000 bilar. Men mörkertalet anses vara stort och de drabbade bilarna – samt dess ägare – kan vara betydligt fler enligt den österrikiska sajten The Local.

Så hanterar du aggressiva bilförare

Kan inte hållas ansvarig

När den kvinnliga bilmarodören ställdes inför domstol uttalade en psykiatrisk expert att kvinnan inte kunde hållas juridiskt ansvarig för sina handlingar. Detta på grund av sin psykiska ohälsa. Domstolen beslutade att följa expertens råd och utdömde inget straff.

– Så länge som den rättsliga situationen ser ut som den gör är våra händer bakbundna. Varken polis eller åklagare kan göra någonting åt kvinnan i det här läget, säger polisbefälet Dietmar Jeglitsch till The Local.

Det som krävs för att kvinnan ska kunna stoppas är att hon begår ett brott som renderar minst ett års fängelse. Så länge hon inte gör det är det fritt fram för henne att fortsätta repa bilar.

Byta till finare bil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar