Kvalitetsproblemen slukar Teslas pengar

Det är nyhetsbyrån Reuters som analyserat olika bilföretags ekonomiska redovisningar och hittat stora svarta hål där Tesla förlorar pengar. Enligt nyhetsbyrån så har Tesla trimmat kostnaderna för reparationer och återkallelser sedan två år tillbaka men fortfarande lägger Tesla mer än dubbelt så mycket per såld bil på den här typen av åtgärder som General Motors och Ford.

Tesla Motors brottas också med högra garantikostnader än till exempel Mercedes. Enligt Reuters utredning spenderade Tesla förra året drygt 1000 dollar per bil på reparationer och företaget satte undan det dubbla för att täcka framtida kostnader. Jämfört det med GM som hade motsvarande 400 dollar i kostnader och 332 dollar i framtida reparationer.

LÄS OCKSÅ: Kunder vittnar om problemen med Model X

Komma tillrätta med kvalitetsproblemen blir agörande

Den 4 maj kommer Tesla Motors att presentera resultatet för årets tre första månader och analytiker kommer att specialstudera vinstutvecklingen då Tesla Motors lovat svarta siffror för 2016.

Att komma tillrätta med kvaliteten och återkallelserna blir också avgörande när produktionen ska tiodubblas under de kommande 12 månaderna.

Tesla Motors har hittills förklarat sitt magra resultat och sina förluster med att allt gått till utvecklingen av nya Model 3. Men nu är den bilen snart klar för produktion och utvecklingskostnaderna lär minska något för Tesla.

Tesla Motors har också försökt att hitta en strategi där de kan åtgärda bilarna innan de går sönder. Teslas nya Model X har återkallats till verkstäderna på grund av att bakdörrarna inte stängs ordentligt. Återkallelsen har omfattat cirka 2700 Model X – vilket motsvarar det antal bilar som byggts. Tesla erbjuder inte längre testkörningar av Model X utan alla bilar som byggs skickas till bilköparna.

Byta till eldrivet? Se vad du kan få för din nuvarande bil

Lämna ett svar