Jeremy Clarkson: Här är 10 sämsta bilarna

”Jag hatar verkligen tråkiga bilar. Jag hatar bristen på fantasi. Bilar kan och bör vara så mycket mer än bara transportmaskiner”, skrev han i en krönika i samband med att hans nya tio-i-botten-lista publicerades.

Här är Jeremy Clarksons nya tio-i-botten-listan-lista med hans kommentarer:

RENAULT KADJAR

”En tråkig milstolpe på bilvärldens väg mot glömskan och ett själlöst verktyg. Ingen kommer att längta efter den dag de äger en Kadjar. Den kommer aldrig att bli ett alternativ i Forza Motorsports videospel. Den kommer aldrig att bli en affisch på en ung pojkes sovrumsvägg.”

ZENOS E10 S

”Den är en sportbil unplugged. Den har inga dörrar, inga fönster, inga solskydd, ingen radio, inga mattor och inget tak av något slag. Jag har stött på bättre utrustade pennor.”

BMW X1

”Min testbil var utrustad med fyrhjulsdrift, så du kanske tror att den skulle ha kunnat hantera lite lerig mark. Nej, det kunde den inte. Eftersom det står BMW där bak, och eftersom du vet precis hur en bra BMW kan vara, förväntar du dig något bättre.”

NISSAN GT-R TRACK EDITION

”Standardversionen av GT-R är en femstjärnig bil. Den är en av den bästa bilarna i världen. Men den här banversionen får inga stjärnor alls för den är nästan helt oanvändbar. Jag är alltid tveksam till att kalla en bil farlig, men den här kommer riktigt nära.”

VOLKSWAGEN SCIROCCO 2,0 TDI

”En Volkswagen Scirocco var min första bil. Vi hade en årslång relation för 35 år sedan. Bättre att hålla kärleken från det förflutna som minne. Det finns ingen väg runt det faktum att du kör en bil baserad på Golf Mk 6, inte den nuvarande och mycket bättre Mk 7.”

HYUNDAI i800

”Det är irriterande. Hyndai vet hur man gör en anständig bil. Men med denna har de valt att göra en sopm är tråkig och långsam och ful och fruktansvärd. Jag kommer aldrig mer åka i en i800. Jag sover hellre på en bänk och får influensa.”

SEAT LEON X-PERIENCE

”Jag är tacksam för att jag fick låna den här bilen eftersom den stärker mina åsikter om Seats bilar. De är slöseri med tid. Den hade läckra backspeglar, men bortsett från detta, var det ett intetsägande slöseri med metall, glas och plast.”

SKODA SUPERB

”Inte en enda gång – efter mer än 20 års skrivande för Sunday Times – har jag suttit så länge och tittat på den blinkande markören medan den väntar på att jag ska skriva något som när det handlar om Skoda superb. Den har lika mycket själ som en frys.”

INFINITI Q30

”Den låter som en kanalbåt när den är kall. Det är så högt att den borde vara utrustad med brusreducerande teknik. Jag tror motorn omvandlar diesel till ljud. Varje gång jag försökte köra om en husvagn var jag tvungen att gå in igen eftersom den inte hade tillräckligt med kraft.”

VAUXHALL (OPEL) ASTRA

”Den hade funkat utmärkt för alla som behöver fyra hjul och någonstans att sitta när de förflyttar sig. Och nu har jag inget utrymme kvar och det är nog bra, för jag har inget mer att säga om den”.

JAN-ERIK BERGGREN: Clarkson kör i diket när han väljer bästa och sämsta bilarna

Dags att byta bil? Se vad du får för din gamla här

Lämna ett svar