Hemliga konstnären Banksys polisbuss till salu

Banksy är världsberömd trots att ingen vet vem det är. Namnet är en pseudonym och används av en brittisk graffitikonstnär.

Han är känd för sina satiriska och samhällskritiska graffitimålningar och har verkat på platser i hela världen och han har sålt verk för miljonbelopp till bland annat Angelina Jolie.

Tidigare i år påstod några forskare vid Queen Mary University of London att de funnit hans sanna identitet.

 LÄS MER: Här är bilarna i Fast and Furious 8

Världsberömd polisbil

Ett av hans många berömda verk är hans Polisskåbil som tillhör den amerikanska specialstyrkan SWAT. Målningen skildrar fem stycken tungt beväpnade poliser som blir lurade av en pojke med Dorothy från ”Trollkarlen från Oz” på andra sidan bilen.

Banksy graffitimålade skåpbilen och visade upp den i samband med en utställning 2006 – där kändisar som Brad Pitt, Angelina Jolie, Cameron Diaz, Jude Law och Dennis Hopper stod på gästlistan.

Nu säljs bilen

Sedan dess har inte bilen synts till – fram tills nu.

Nu ska den nämligen läggas upp för aktion.

I samband med Bonhams efterkrigs- och samtidskonstutställning som hålls i London den 29 juni kommer polisskåpbilen läggas upp för auktion, men den kommer inte bli billig.

Enligt auktionshuset Bonhams, som håller i den kommande budgivningen, väntas den gå för 2,3–3,4 miljoner kronor.

Banksy har tidigare uppmärksammats när han var nere och målat på Västbankens mur, där samtliga motiv är målade på den palestinska sidan.

 Ska du köpa nya bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar