Hemliga knepet som gör Volvon snabbare

I Volvo V60 Polestar finns ett Sportläge som bland annat påverkar trottelresponsen, vid vilka varvtal och snabbt automatlådan ska växla och öppnar upp avgassystemet för ett maffigare ljud.

Slår man av ESC blir bilen ännu vildare och skickar mer kraft till bakhjulen för att bilen ska accelerera bättre och rotera mer i kurvorna.

Det finns också ett Sport Plus-läge i nya Volvo S60 och V60 Polestar som ger föraren mer av allt, bland annat ser bilen då till att varvtalet aldrig hamnar under 4 000 rpm.

Det här läget ligger dock dolt i systemet och går inte att aktivera med hjälp av någon knapp på instrumentpanelen eller någon inställning i de digitala menyerna.

BILTEST: Nya V60 Polestar tveklöst roligaste Volvon hittills

Från början ett ”utvecklingsläge”

– Sport plus var egentligen inte tänkt för produktion från början. Vi har haft Sport Plus hela tiden under utvecklingen för att köra bilarna riktigt hårt. Vi bestämde oss dock sent för att det här var för bra och för kul för att inte få följa med i bilarna. Det är därför vi inte utvecklat någon knapp för det, säger Henrik Fries, Vice President R&D Polestar.

För att aktivera Sport Plus i Volvo V60 och S60 Polestar för man först växelväljaren åt vänster för att aktivera Sportläget. Sen trycker man växelväljaren framåt mot plus och håller den kvar där under tiden som man klämmer två gånger på den vänstra rattpaddeln. Då blinkar en symbol på instrumentpanelen och Sport Plus är aktiverat. Observera att detta utförs när bilen står stilla.

Sugen på en vassare bil? Se vad du får för din gamla bil här!

Lämna ett svar