Här finns roligaste vägarna i Europa

De sex vägarna är guldkornen av de vägar som används för att testa nya modeller av Fords prestanda-team Ford Performance.

Rankingen har tagit ett år att göra och har innehållit följande kriterier:

Spänningsfaktor.

Vägyta.

Tillgänglighet.

Gästfrihet.

Landskap.

Mat & dryck.

Nu lägger Ford ut filmer på Youtube på var och en av de sex vägarna. Vägarna visas upp av motorjournalisten Steve Sutcliffe. Sittande bakom ratten utforskar Steve Sutcliffe de olika vägarna och bjuder samtidigt på en historisk och kulturell inblick på varje plats.

– Entusiaster kommer att känna igen några av vägarna, som motorvägen Transfagarasan i Rumänien, men däremot inte kanske C462 i Spanien. På ett sätt skulle vi vilja behålla godbitarna för oss själva, men när vägar är såhär bra måste vi bara dela med oss av dem, säger Steve Sutcliffe.

11 begagnade prestandabilar under 150 000 kronor!

Alla avsnitten finns på Youtube

I Youtube-filmen ”Europes greatest driving roads” kör Steve Sutcliffe olika prestandabilar. Modellerna har valts ut utifrån de olika vägarnas egenskaper. Bilarna som medverkar i – varsitt – avsnitt:

Focus RS.

Mustang 5.0 V8 GT.

Mustang 2.3 EcoBoost.

Focus ST.

Focus ST Diesel.

Fiesta ST.

– Vårt mål var att dela med oss av vår kunskap om de bästa körupplevelserna – runtom i Europa – till människor som älskar att köra och älskar bilar. Det är en riktig bucket-list – inte bara för motorfantaster utan för alla som vill planera för en fantastisk roadtrip, säger Steve Sutcliffe.

Byta till roligare bil? Se vad du kan få för din nuvarande här

Lämna ett svar