Här byggs nästa bro för djuren – över E6

Allt om bilar har tidigare skrivit om djurens alldeles egna bro.

Den ska byggas strax utanför Karlstad och sträcka sig över E18 och Sörmon, några kilometer väster om avfarten till Skutberget.

Bron ska vara färdigbyggd till nyinvigningen av E18, som är beräknad att ske till midsommar 2017.

– Vi bygger ekodukten för att binda samman ekosystemen på ömse sidor av vägen, så att man ska få en vettig passage för djuren framför allt, sa Martin Bergvall, projektledare på Trafikverket då.

Och nu står det klart att djuren får ytterligare en bro.

LÄS MER: Här fångas flest fortkörare av fartkameror

 

Sträcker sig över E6

Den nya planerade bron kommer bli 64 meter lång och 32 meter bred och ska sträcka sig över E6 vid Sandsjöbacka. Arbetet börjar i nästa vecka och är planerat att vara färdigt i juni 2018.

– Djuren får möjlighet att röra sig i landskapet igen på ett naturligt sätt. Till exempel älgar och rådjur, men också viltsvin, dovhjortar och mindre djur, säger Mats Lindqvist, miljöspecialist på Trafikverket, till NyTeknik.

Bron är dock inte bara till för djur utan får även användas av människor.

Kostar 85 miljoner kronor

Förutom bron ska nya viltstängsel och viltuthopp byggas på sträckan och de hoppas att det ska leda till ökad trafiksäkerhet med mindre viltolyckor.

Broarna ska fyllas med jord och vegetation och hela bygget väntas kosta cirka 85 miljoner kronor.

Efter att bron är färdigbyggd kommer Trafikverket hålla koll på djuren för att undersöka hur de utnyttjar den och hur omgivningen påverkas.

Dags för ny bil? Se vad din gamla är värd här

Lämna ett svar