Här är de allra värsta fuskarna i bilvärlden

10 fräckaste Kina-kopiorna

Naturligtvis är det okej att hämta inspiration från andra. Men att kopiera rakt av, det är en annan sak. Där drar de flesta gränsen. Ändå har vissa kinesiska tillverkare gjort det till en affärsidé, mycket på grund av att lagstiftningen i landet inte hindrar dem från det.

Här är bilvärldens tio värsta kopior. Ser du skillnad mot originalen?

Ferrari för 460 miljoner avslöjad som en kopia

I fjol utannonserades en Ferrari 250 GTO – en av världens i särklass mest eftertraktade bilar. Priset sattes till hisnande 460 miljoner kronor, men med tanke på vilken raritet bilen är fanns det förmodligen samlare som var redo att betala.

Så, vad var problemet? När en ledande Ferrari-expert fick upp ögonen för exemplaret kunde han snabbt avfärda det som en förfalskning.

Bilhandlarnas knep – så lurar de kunderna

De flesta bilhandlare vet att det på sikt lönar sig att göra kunden nöjd. Men det finns också dem som inte drar sig för att lura brallorna av dig. Här är tio knep du bör se upp med när du köper en bil.

Bilverkstaden lurade oss – läsarna berättar

Det finns många riktigt bra verkstäder i Sverige. Dessvärre finns det också några som bryr sig mer om att ta betalt än om sina kunders bilar.

Många besvikna kunder har hört av sig till ALLT OM BILAR. Här är deras berättelser – läs dem och undvik att själv bli lurad.

Fusk med utsläppssiffror

Volkswagen fick som bekant betala ett högt pris efter att det framkommit att de riggat utsläppstester för sina dieselmotorer.

Totalt beräknas tillverkaren ha lurat elva miljoner kunder att köpa bilar som släpper ut mer kväveoxider än vad man deklarerat. Volkswagen kan ha tagit det längst, men de är inte ensamma om att utnyttja svagheter i körcykeln som används för att mäta bilarnas miljöpåverkan. Under åren har de flesta tillverkarna lärt sig exakt hur fordonen ska optimeras för att de ska klara testen i laboratorierna så bra som möjligt.

Lämna ett svar