Här är Aston Martins nya värstingbil GT8

Aston Martin tar nu med sig sina erfarenheter från tävlingsbilarna i Le Mans och gör dem tillgängliga för vanliga gatbilar.

När de nu visar upp sin superexklusiva Vantage GT8 är det här den lättaste och snabbaste V8-versionen av Vantage hittills.

GT8, som kommer att byggas i 50 exemplar, har en V8-motor på 446 hästkrafter. Det är inte så mycket mer än i vanliga Vantage V8, faktiskt bara 20 hästar extra. Men det finns annat godis hos GT8.

LÄS OCKSÅ: Koenigseggs besked – ska slå nytt världsrekord

Kolfiber och ny aerodynamik

Bilen har fått många av karossdelarna utbytta mot kolfiber, vilket har gjort GT8 mycket lättare. Aerodynamiken har också uppdaterats med detaljer från racerbanorna. Och enligt Aston Marton är det här inte bara för syns skull – GT8 lär ha betydligt bättre grepp under hård körning än standardbilen. Bland annat hittar vi en stor vinge på bakluckan som ser till att öka trycket på bakhjulen.

För att spara ytterligare vikt har Aston Martin bytt ut glaset i bakrutan och sidofönstren mot polykarbonat, batteriet är ett lättare lithium-jonbatteri, avgassystemet är gjort i titan och sportstolarna i kolfiber.

Den här bantningskuren har tvingat fram en del kompromisser när det gäller komforten. Till exempel finns stolarna bara med manuella inställningsmöjligheter. GT8 levereras dock med luftkonditionering.

Prislappen är satt till motsvarande 1,9 miljoner kronor.

Sugen på en sportbil i vår? Se vad du kan få för din gamla bil här!

Lämna ett svar