Ferraris fans skakas av framtids-beskedet

Fiat/Chrysler-chefen Sergio Marchionne gjorde avslöjandet vid en telefonkonferens med investerare, enligt motorsajten Autocar.

Nyheten – om att nästa generation av vanliga Ferraris får hybriddrivlinor för att förbättra prestandan – kan knappast ha kommit som en blixt från klar himmel.

Förändringar har smugit sig in gradvis genom exempelvis nya inplacerade hybriddrivlinor i Ferrari LaFerrari och Ferrari LaFerrari Aperta och när turboladdare kom under huven på 488 GTB.

Men nu blev det alltså bekräftat av chefen för Fiat/Chrysler-koncernen – som äger Ferrari.

”Guldägget har slutligen knäckts”

Enligt Sergio Marchionne står nästa Ferrari, som är tänkt att vara en efterföljare till F12 Berlinetta, närmast i tur för att få batteri som kraftkomplement.

Långt ifrån alla uppskattar Ferraris nya inställning.

”Den dag vi aldrig ville se skulle komma har kommit. Guldägget har slutligen knäckts. Ferrari, en av de mest förändringsresistenta biltillverkarna, har meddelat att den kommer att följa rådande trender i branschen. Och medan vi inte kan säga att vi inte såg detta framför oss är nyheten fortfarande chockerande”, skriver exempelvis motorsajten Carbuzz.

Elmotorn är framför allt tänkt att ta över det tråkiga jobbet vid låga hastigheter från den välljudande V8:n och V12:n.

Med tanke på att många av Ferraris nuvarande modeller redan är i framkant av avancerad motorteknik är det förmodligen svårt att lyckas pressa fram mer prestanda utan att använda denna hybrid-taktik, skriver Carbuzz.


LÄS MER: Supersportbilen Ferrari 488 GTB nu som cab

Lämna ett svar