Extrem förändring för att han ska överleva

I Victoria, Australien, pågår just nu en kampanj som handlar om att öka trafiksäkerheten.

I samband med den har skulptören Patricia Piccinini – med hjälp av kirurgen Christian Kenfield och ingenjören David Logan – byggt en vaxdocka för att visa hur vi behöver se ut för att klara en bilkrasch i hög hastighet.

– Den mest signifikanta kroppsdelen vid en bilkrasch är huvudet. Så när huvudet stannar så fortsätter faktiskt hjärnan framåt, krossas mot främre delen av skallen och sen studsar den tillbaka och får en skada i bakhuvudet också, säger Christian Kenfield enligt Daily Mail.

LÄS MER: Teslas autopilot räddade fotgängare

 

Så ser han ut

Hur ser Graham då ut?

Brösten på vaxdockan har höjts upp och förstorats och flera bröstvårtor har adderats i syfte att agera krockkudde för att skydda hjärtat och revbenen. Nacken har tagits bort helt och hållet för att undvika whiplash och brutna nackar.

Huvudet har också plattats till för att skydda näsan och öronen.

– I den moderna världen så utsätter vi oss för väldigt mycket högre hastigheter, och kroppen har inte fysiologin för att absorbera energin när saker och ting går fel, säger ingenjören David Logan som också hjälpt till skapandet av vaxdockan.

– En bilkrasch handlar om att hantera energin så när vi rör oss fram på vägarna har vi energi. När vi sedan plötsligt stannar bilen på grund av en bilkrasch så måste den energin absorberas av bilen och av körningen.

Graham har också en hårdare och tuffare hud för att skydda mot skrubbsår. Han har också fått starkare ben för att undvika att bli påkörd som fotgängare. Skulle han trots det bli påkörd är benen i knäna ledade åt alla håll för att de inte ska brytas.

Sugen på en säkrare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar