Clarksons nya show – vansinniga siffrorna

Eller vad sägs om att 27 bilar förstördes och 14 951 koppar kaffe dracks upp. Inte nog med det.

Enligt Jeremy Clarkson kördes smått ofattbara 237 305 227 mil, utskrivet i bokstäver blir det tvåhundratrettiosju miljoner trehundrafem tusen tvåhundratjugosju.

Den astronomiska siffran ska nog tas med en rejäl nypa salt. Jeremy Clarkson har inte gjort sig känd som någon direkt blygsam person.

Eller som motorsajten Autoblog skriver:

”Clarkson, som vi alla har lärt känna, är inte främmande för att göra överdrivna påståenden.”

27 miljoner – för en enda scen

Siffrorna nämns i en 15-sekunders trailer som nu släppts inför ”The Grand Tour”-premiären den 18 november på brittiska kanalen Amazon Prime.

En spektakulär ”The Grand Tour”-siffra som nämnts tidigare – och förmodligen är sann – är vad inledningsscenen i första avsnittet kostade att spela in – och den siffran är inte heller pjåkig: 27 miljoner kronor. För en enda scen.

Scenen var dock mycket speciell och spektakulär. Den innefattade de tre brittiska programledarna i varsin Ford Mustang och ytterligare 150 bilar, tusentals bilnördar, sex jetplan, akrobater och annat.

Inspelningen skedde i den kaliforniska öknen.

Sammanlagt lär de tre planerade säsongerna av ”Grand Tour” har en budget på över 1,7 miljarder kronor. Den innebär cirka 49 miljoner kronor per avsnitt.

Inte illa. Här verkar det finnas resurser i överflöd.

Spektakulära motoräventyr

Ingredienserna i ”The Grand Tour” är – liksom i ”Top Gear” – körning av snabba bilar, resor till exotiska platser och spektakulära motoräventyr. Med högsta växeln i.

Att Jeremy Clarkson tvingades sluta i ”Top Gear” förra året efter att ha misshandlat programmets producent kan väl knappast ha undgått någon. Och inte heller att hans kollegor Richard Hammond och James May då inte ville fortsätta i ”Top Gear”.

Nu tar trion nya tag i ”The Grand Tour”.


LÄS MER: Clarkson – så blir nya bilprogrammet

Lämna ett svar