Chevelle Slammer -69 med nya crate-motorn

En crate-motor är en färdig motor som du kan lyfta ner i din gamla jänkare efter behag. Så tycker du att Chevrolet 2017 Camaro SS Slammer Concept är i modernaste laget kanske denna 1969 Chevelle Slammer kan vara något för dig.

Den körs på GM:s helt nya LT376/535 crate-motor. Den är baserad på samma V8 som driver Camaro SS och Corvette Stingray men med ett unikt kamaxel- och topp-paket som tillför ytterligare 76 hästkrafter så att bilen totalt kommer upp i 542 hästar. V8:an i Chevellen sitter parad med Chevrolets nya och elektroniskt styrda fyrväxlade automatlåda Super 4L75-E.

”Det bästa av två världar”

– Denna crate-motor representerar det bästa av Chevrolets prestandateknik. Den är precis lika bra som en ny och har en fenomenal kraft. Du får det bästa av två världar, säger Chevrolet-ingenjören Rocko Parker, till motorsajten Carscoops.

Humberto Ortiz, designer på Chevrolet öser också beröm över Chevelle Slammer.

-Den är en av de snyggaste bilarna från muskelbilarnas era, säger han.

Här blev det därför inte frågan om att göra några stora förändringar i modellens yttre.

– Vi ville inte ta bort något från den klassiska stilen och de perfekta proportionerna. Vi förbättrade där vi kunde, knackade ner krom i vissa områden och stramade åt andra exteriöra detaljer som stötfångare och grill, säger Humberto Ortiz, till Carscoops.

Subtila moderna detaljer

Bilen bärs upp av 18-tums däck fram och 20-tums bak med en luftfjädrig som erbjuder värdig hållning vid stillastående.

Dess svarta yttre kontrasteras av en röd inredning.

– Kontrasten mellan exteriör och interiör är fantastisk och dramatisk. Idén var att ge kabinen ett intryck av att ha doppats i rött, säger Humberto Ortiz.

Bland andra modifieringar är framsätet, som kommer från en 2016 Camaro.

– Det är fortfarande en 1969 Chevelle men om du undersöker den ser du detaljerna som sticker ut, säger Humberto Ortiz.

”Den är gammal i gården men med nya tricks i rockärmen”, som Carscoops beskriver bilen.

Lämna ett svar