Bilder: Här är nya polska limousinen

Ja, ni läste rätt. Det kan finnas plats för ytterligare ett bilmärke och det är dags för Polen att bli något mer än bara ett land där det byggs bilar.

Nu ska Polen få ett helt eget bilmärke.

Varsovia har sitt huvudkontor i Warszawa och namnet är helt enkelt en lättare internationell version av namnet på Polens huvudstad.

Varsovia har tagit hjälp av designstudion Kadler för att skapa konceptbilen som är något helt nytt. Bland annat har passagerarstolen fram plockats bort för att få plats med den inbyggda kontoret. I taget sitter två 19-tumsskärmar och det finns inbyggda läsplattor och datorer. Bilen är uppkopplad mot internet via satellit så du behöver inte bli beroende av 4G-nät från Telia eller Tele2.

Ska bli verklighet i slutet av 2018

Bildskärmarna kan också fungera som fönster då de är transparenta till 90 procent. De bakre stolarna är förstås ställbara på alla tänkbara sätt och enligt Varsovia kan stolarna känna av en persons humör, förutom kropp, för att ställa in sig för bästa komfort. Kameror kan se om du är trött och då ställs stolarna om och ljuset släcks.

Drivlinan liknar den i Chevrolet Volt där bilen körs på el men en bensinmotor används för att förlänga räckvidden. Räckvidden på enbart el ska vara cirka 35 mil och med en total räckvidd på mer än det dubbla.

Enligt Varsovia ska den här bilen kunna bli verklighet i slutet av 2018 och planen är att bygga cirka 50 bilar per år.

Byta till lyxigare bil? Se vad du kan få för din nuvarande bil här

Lämna ett svar