Årets ballaste polisbil byggd av Alfa Romeo

Motorn – en 2,9-liters twin-turbo V6 – har utvecklats med inspiration och erfarenhet från Ferrari och levererar 510 hästkrafter och 600 newtonmeter.

Det är Carabinieri, den polisiära grenen av den italienska militären, som kommer att få tillgång till de spektakulära bilarna.

Bäva månde trafikbrottslingar, kan man tycka. Så är det riktigt inte.

Carabinieri har inte trafikövervakning till huvuduppgift. Dess polisbilar av modellen Alfa Romeo Giulia Quadrifogli är främst tänkta att användas vid viktiga organtransporter mellan olika sjukhus samt vid eskort av VIP-personer.

Det kom fram vid överlämnandet av polisbilarna från Fiats koncernchef Sergio Marchionne till Carabinieri.

Men helt ska nog inte brottslingarna andas ut. Många carabinieripoliser skulle nog inte ha något emot att trycka gasen i botten på detta exklusiva kraftpaket.

Oväntat bilval: Youtubemiljonären PewDiePie:s nya kärra!

Poliserna har specialutbildats för att få köra bilen

Dessutom är den utrustad med tuffa interiördelar som pinnen i mittkonsolen och de tre pedalerna framför förarsätet. Också så innehåller den – för poliser – viktiga utrustningsdetaljer som speciell radio och batongfäste.

Alfa Romeo har också hållit specialkurser för de carabinierpoliser som ska ratta Giulia Quadrifoglia. Och det är viktigt – visst. Bara för att du är en polis betyder det inte att du kan styra 510 hästkrafter på ett säkert sätt längs trånga gator.

Samtidigt är många italienska poliser sedan tidigare vana vid liknande häftiga fordon. Polisorganisationen i Italien har köpt in och använt sig av både Lotus Evora S samt Lamborghini Gallardo och Huraca’n.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio hade världspremiär i den italienska staden Milano i juni förra året.

Sugen på en vassare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar