Äntligen är det elbilarnas tur att glänsa

Volvo och Ford kör inte till Paris. Porsche hoppar över bilsalongen i Detroit. Mazda väljer bort Paris precis som Bentley och Lamborghini.

Men det är varken första eller sista gången vissa tillverkare tycker att deras nyheter inte passar på en stor bilsalong.

Volvo har tagit ett väldigt medvetet och aktivt val där de satsar på egna event på hösten och kör till Detroit, Genève och Shanghai/Peking på våren. Hittills har Volvos taktik visas sig vara helt rätt. Volvo hade närmare 800 gäster i Stockholm när de visade nya XC90 och den i grunden rätt bleka visningen av Volvo V90 CC samlade en stor skara journalister i Malmö.

Volvo har en tydlig dragningskraft och så länge de har det är det billigare, enklare och bättre på alla sätt att hålla sig borta från konkurrensen på en stor salong. För hur mycket vi än gillar Volvo så är Volvo en liten spelare ute i stora världen.

LÄS OCKSÅ: Världspremiär: 18 heta bilar på bilsalongen i Paris

***

Med tanke på det är det glädjande att Håkan Samuelsson ändå kanske väljer att resa till Paris för att ta emot ett pris som en av de mest framstående bilcheferna det senaste året. I den skaran finns också Agneta Dahlgren, designer hos Renault sedan många år.

***

Framåt lunchtid på torsdag kommer vi att ha glömt att Volvo och de andra inte finns med. Då har VW visat sin nya elkonceptbil och vi har fått känna och klämma på det som kan bli folkelbilen nummer ett i några år framöver: Opel Ampera-e.

Jag är ändå mest nyfiken på om Mercedes kan fortsätta sin starka offensiv – nya All-Terrain ser helt grymt bra ut – och hur BMW ska ta sig ur den labyrint man tycks befinna sig i nu. BMW:s bilchefer struntar i Paris för att ha en egen konferens om framtiden.

Jag vill också titta riktigt ordentligt på Skoda Kodiaq och Peugeot 3008 – två bilar som jag tror passar de svenska köparna riktigt bra.

Och så Audi Q5 förstås – en bil ska jag ska få testköra i mitten av november.

***

Jo en sak till. Jag ska leta upp en Formel E för att titta på den lite märkliga formelbil som Felix Rosenqvist ska tävla med i vinter.

Sugen på en snabbare bil? Se vad du kan få för din gamla här!

Lämna ett svar