10 hemliga bilar du inte borde få se än

Audi ska bygga nya bilar på VW-plattformen MLB och kodnamnet intern är MLB Evo. Bland annat blir det en Audi A5 cabriolet där Audi räknar med en rejäl viktminskning, precis som man fick med nya Q7. Vi kommer att få se en RS5, en S5 och förstås en A5 Sportback. Säljstart våren 2017.

 

Vi får inom kort se en mindre ansiktslyftning av populära Range Rover. Modellår 2017 får en ny grill och kanske försvinner ”gälarna” på dörren – om de inte bara gömts under kamoufleringen på bilden.

 

Opel ska få igång försäljningen igen på familjebilen Zafira. Framför allt blir det en ansiktslyftning av interiören som ska få ett stuk som liknar nya Opel Astra och de andra nya Opel-modellerna.

 

Om Range Rover ansiktslyft så är det dags för en helt ny Land Rover Discovery. Och trots att bilen på bilden är kraftigt kamouflerad så kan vi se att det här är en LRD. Det blir mycket aluminium i bygget och därmed lägre vikt. Formerna är något rundare än tidigare men trots allt en kantig Discovery. Bilen väntas komma även som hybrid.

 

Hittills har Fiats Abarth-linje bara byggt tvådörrarsvarianter av 500. Men nu ska även den större 500X få en Abarth-variant. På bilden en stor bil med 18-tumshjul och rejäla bromsar. Dubbla avgasrör tyder på en Abarth av 500X. Möjligen vågar Fiat använda samma fyrcylindriga turbomotor som sitter i sportbilen Alfa Romeo 4C.

 

Alla som väntat sig en stor designförändring med nya Rolls Royce Phantom lär bli besviken. Som vi kan se blir Phantom mer av en utveckling av dagens modell än en helt ny bil. Men det här är fortfarande den kanske allra lyxigaste bilen du kan köpa för pengar. Säljstart 2017 för den som har råd.

 

Som bekant gillar vi Audi TT skarpt. Och äntligen kommer det en RS-variant av häftiga TT. Här har TT RS gömts under en S-variant under ett test i norra Sverige. De typiska avgasrören från andra RS-modeller avslöjar vad det är som dolts under kamoufleringen. Möjligen får vi samma 2,5-litersmotor som sitter i RS3. P så blir det närmare 400 hästkrafter. Vi längtar!

 

Det blir en häftig pickup-fight i år med flera nya modeller. Volkswagens Amarok ska komma med en välbehövlug ansiktslyftning för att modellen ska likna det övriga VW-programmet. Bilen har testats i Sverige i vinter och förutom designen ska motorprogrammet uppdateras till kommande modellår.

 

Mercedes utvecklingsavdelning vilar inte. Nu är det dags att uppdatera lyxbilen S-klass. Vi kan se att det blir en ny grill och nya lampor. Vi kan också se en större bildskärm och troligen går S-klass samma väg som hyllade E-klass när det gäller interiören.

 

  En stor bilnyhet. Efter Jaguar F-Pace planerar Jaguar för en mindre suv – döpt till E-Pace. Bilen testas för fullt och blir Jaguars version av syskonbilen Range Rover Evoque. Hjulbasen och bredden har ökats något jämfört med Evoque. Under huven väntas det bli en mix av fyrcylindriga motorer. Det kan bli världspremiär sent 2017 eller möjligen först tidigt 2018.

GRATIS BILVÄRDERING: Se aktuellt värde på din bil här

Lämna ett svar