Volvos hemliga planer – kan bygga ny kupé

Volvo har en historia av att bygga snygga kupémodeller som komplement till kombibilar, suvar och sedaner. Här finns bland annat C70, en bil som byggdes mellan 1996 och 2005 och som designades av Peter Horbury. Ett ännu mer känt exempel är klassikern P1800, en modell som kom 1961 och som väckte uppmärksamhet över hela världen.

2013 visade Volvo upp sin Concept Coupé på bilsalongen i Frankfurt. Och det här var en bil som gav oss en försmak på designen i XC90. Men kanske avslöjade Concept Coupé mer än så – för nu finns det tecken som tyder på att Volvo planerar att bygga nya kupémodeller.

LÄS MER: Volvo granskas av tyska myndigheter i avgasskandalen

Skyddar C40 och C60 i USA

Enligt Autoguide.com har den svenska biltillverkaren ansökt om att få skydda varumärkena C40 och C60 i USA. I ansökan, som är rätt detaljerad, skriver Volvo att de vill att skyddet ska gälla angående motorfordon, motorer, fotsteg, stänkskydd, dragkrokar, hållare för registreringsskylt, vindrutor, hjul och navkapslar.

Att varumärkena skyddas betyder inte nödvändigtvis att Volvo kommer att bygga bilar med de modellnamnen.

Men representanter för Volvo har tidigare antytt att kupémodeller är aktuella, bland annat har det pratats mycket om en Volvo C90 som skulle bygga på samma plattform som XC90 och kommande S90 och som skulle bli en konkurrent till bilar som Audi A7 och BMW 6-Serie.

”Kommer att titta på mer sportiga bilar”

Förra året berättade också Volvos forsknings- och utvecklingschef Peter Mertens att det finns mer extravaganta bilar i planeringen.

– Vi måste fokusera på det som är essentiellt just nu och det är att förnya våra existerande produkter. När väl det är genomfört kommer vi att titta mer på sportiga bilar. Vi tänker både kupéer och cabrioleter, sa han då till australienska Motoring.

QUIZ: Vad kan du om Volvo – gör vårt mästartest!

Lämna ett svar