Volvos besked: Då får ni se nya S90

11 januari 2016 – spara det datumet i kalendern, det är nämligen då Volvo visar upp helt nya S90 för världen.

Volvos vd Håkan Samuelsson har bekräftat för nyhetsbyrån Reuters att världspremiären kommer att förläggas till bilsalongen i Detroit.

Mängder av tungt maskerade exemplar av S90 har siktats under året, och för ett par veckor sedan cirkulerade bilder på en kinesisk modellbil som kan ha avslöjat designen på kommande bilen – bilder som Volvo inte har velat kommentera.

”Långt mer premium”

Även om nya Volvo S90 ska spela i samma premiumliga som de stora tyskarna, säger man på Volvo att man går sin egen väg. Volvos chef i Storbritannien, Nick Connor säger till Autocar att man inte tänker kopiera tyskarna på något sätt.

– Vi har våra egna värden när det gäller exteriör och interiör design, säkerhet, komfort och drivlinor. Jag tror att folk kommer att bli mer förvånade när de ser S90 än vad de blev när de såg XC90. Designen och dimensionerna gör den till långt mer premium än S80. Interören är en utveckling från XC90, men ytterligare ett steg upp, säger Nick Connor.

För att säkra premiumkänslan på insidan har Volvo rekryterat Robin Page, som tidigare jobbat hos Bentley.

Uppvisning i säkerhet

När det gäller säkerheten visade Volvo tydligt i Euro NCAPS senaste krocktest att man är världsledande. Nya XC90 fick det högsta betyget som någonsin delats ut, det lovar gott för de kommande modellerna.

När det gäller drivlinorna kan vi förvänta oss samma alternativ som till XC90. Det betyder att vi får se en riktigt vass prestandaversion med hybriddrivlina, T8, också i S90.

Ännu finns inga konkreta besked när det gäller ersättaren till V70, Sveriges mest sålda bil. Nya V90 kommer att bli den verkligt stora nyheten för oss svenskar – och troligen ytterligare en kombisuccé.

LÄS MER: Är S90 redan avslöjad? Se bilderna!

Lämna ett svar