Volvo räknar med ett rejält tillskott i kassan

När Håkan Samuelsson visade nya bilmodellen S90 inför ett 100-tal åskådare vid Volvos designcenter vid fabriken i Torslanda passade han också på att vinstvarna.

Bokslutet för Volvo ska presenteras i februari och då vill Håkan Samuelsson kliva upp på scenen och visa svarta siffror.

Enligt Håkan Samuelsson ska Volvo presentera ”ordentlig förbättring” i bokslutet.

 

LÄS MER: Volvo nära en halv miljon sålda bilar

 

Förra året ökade Volvo sin vinst i rörelsen med 17 procent till 2,25 miljarder kronor. Första halvåret 2015 hade vinsten ökat med 71 procent till 1,66 miljarder kronor och med höstens fina försäljningssiffror ska Volvo kunna nå rejäla plussiffror.

Motorn i Volvos försäljning just nu är nya XC90 som med råge överträffar målet 50 000 sålda bilar det första modellåret. Redan nu har Volvo tecknat ordrar på 80 000 XC90.

Nya Volvo S90 väntas inte nå samma försäljningssiffror och målsättningen för det första modellåret 2016 är drygt 29 000 bilar. Produktionen ska sedan öka år för år för att nå cirka 65 000 bilar per år.

Men vid presentationen av S90 var det många i Volvo-ledningen som sa att kanske har Volvo varit lite för försiktiga i sina produktionsmål. Något som bland annat lett till långa leveranstider på välutrustade XC90-bilar.

 

LÄS MER: Stora Volvo-testet: Har du koll på historiken?

 

Volvo har överraskats inte bara av efterfrågan på XC90 utan också att fler och fler kunder köper fullutrustade och lyxiga bilar.

Volvo ska visa nya S90 på bilsalongen i Detroit i januari och då ska vi också få veta vad bilen kommer att kosta i Sverige. De första testkörningarna av nya S90 kommer att ske under första halvåret 2016 och bilen kan levereras till sommaren.

Lämna ett svar