Volvo kritiserar myndigheter i USA

Det var i ett tal på den svenska ambassaden i Washington som Volvos vd Håkan Samuelsson riktade stark kritik mot de amerikanska myndigheterna och dess sätt att hantera lagar och regler gällande självkörande bilar. Enligt Samuelsson löper USA en risk att tappa sin plats som världsledande inom området självkörande bilar om myndigheterna skapar ett slags lapptäcke av olika regler i olika delstater.

Talet var en del av det seminarium som Volvo arrangerade tillsammans med ambassaden.

WEBB-TV: Volvo visar upp självkörande XC90

”Riskerar tapa världsledande position”

Samuelssons tal innehöll varningsord gällande aktuell lagstiftning och att om lagarna inte blir nationella kan USA tappa sin plats som det i dag mest progressiva landet när det kommer till självkörande bilar.

– USA riskerar att tappa sin ledande position på grund av misslyckad federal ledning för testning och certifiering för självkörande bilar, sa Samuelsson.

– Det skulle vara synd om USA valde samma väg som Europa i det här området, sa Samuelsson med tydlig adress till EU-högkvarteret.

Samuelsson påpekar att när det inte finns aktuella regler och lagkrav så kan heller inte Volvo inleda sina tester av de aktuella bilmodellerna.

Lämna ett svar