Verkliga värdet på din Volvo

Volvo har många nya modeller på gång. Redan i december ska vi få se nya S90 och under senvintern kommer nya V90 att presenteras.

Båda bilarna bygger på Volvos helt nyutvecklade plattformen SPA och båda modellerna har de nyutvecklade fyrcylindriga motorerna. Både S90 och V90 ska du också kunna köpa med en plug-in-hybrid-drivlina.

Sveriges överlägset mest sålda bil, V70, ska alltså ersättas och Volvo kommer så klart att bygga på med en V90 XC.

LÄS MER: Begagnatpriser för tusentals bilar – sökbar lista!

Volvo V90 ska få attraktivt pris i Sverige

Att V70 fasas ut för en ny modell under nästa år och inför modellåret 2017 kommer att skaka om svensk bilmarknad. Den förre Sverigechefen Anders Gustafsson har i flera intervjuer lovat att nya V90 ska säljas med ett attraktivt pris för den svenska marknaden.

För Volvo i Sverige är det mycket viktigt att behålla en marknadsandel på cirka 20 procent. Men framför allt nästa höst kommer att bli kämpig för Volvo-handlarna runtom i landet. Skiftet från V70 till V90 kommer att märkas.

Mycket talar också för att när Volvo så tydligt byter modellgeneration och med en så stor skillnad mellan de nya bilarna jämfört med den förra generationen så kommer det att påverka begagnatpriset.

Kan straffa sig att köpa ny Volvo V70 i dag

Att i dag köpa en ny V70 kan straffa sig rejält när bilen ska säljas om tre år. Då kommer den i dag relativt fräscha bilen att kännas mycket gammal.

Och detsamma gäller XC60 som också den kommer att bytas ut till något helt nytt. Volvo ska också framåt 2017-2018 visa upp en ny mellanklassmodell, en ny 40-serie, som kommer att pressa ner priset för dagens 40-bilar ordentligt.

Prislistan ovanför gäller dagsfärska priser på Volvo-bilar. Ska du sälja en Volvo är det bra läge nu eftersom priserna kommer att sjunka i takt med att de nya bilarna visas upp. Och ska du köpa en begagnad Volvo kan det vara läge att avvakta, att köpa en begagnad V70 i dag är troligen betydligt dyrare än att köpa samma bil till sommaren eller om ett år.

Lämna ett svar