Taxi Stockholm storsatsar på elbilar

Vägtrafiken svarar i dag för nästan en tredjedel av Sveriges klimatutsläpp och 60 procent av all användning av fossila bränslen. Men för den som åker eller kör elbil blir klimatpåverkan väldigt nära noll på grund av att vår elproduktion till stor del kommer från vind- och vattenkraft.

Taxi Stockholm har nu beslutat om att ta nästa steg i sin strategi för att minska utsläppen från sina fordon.

– Styrelsens miljövision är att ha en vagnpark helt utan fossilt utsläpp och nu när snabbladdarna i Stockholm blir fler är tiden mogen att ta det här steget. Taxi Stockholm kommer att öka till ett femtiotal elbilar under 2016, säger Natalia Santos, pressansvarig på Taxi Stockholm.

LÄS MER: Här är londons nya taxibil

Fler företag väntas göra likadant

Men miljöaspekten är inte den enda anledningen till att Taxi Stockholm nu väljer att skaffa fler elbilar, det beror också på att de har visat sig vara lönsamma för företaget. De är billiga i drift samtidigt som efterfrågan på miljövänliga taxialternativ har ökat i Stockholm under de senaste åren. Därför väntas fler bolag i branschen göra liknande investeringar framöver.

Taxi Stockholm satte sina första två elbilar i drift 2014 och har sedan dess ökat antalet till nio. I dag handlar det om modellerna Nissan Leaf och Tesla Model S, men i framtiden kan det även bli aktuellt med andra bilar.

– Taxi Stockholm kommer att bevaka vilka alternativ som kommer på marknaden och de elbilar som passar våra krav, på säkerhet och komfort för våra kunder och på ekonomi för åkaren, kommer att kunna vara aktuella, säger Natalia Santos.

Lämna ett svar