Svindyr Koenigsegg bortglömd i förråd

Den svenska supersportbilstillverkaren Koenigsegg specialbyggde en helt unik version av Agera R till en kinesisk affärsman. En mängd speciella detaljer gjorde den redan dyra bilen ännu dyrare: Omkring 15 miljoner kronor uppskattas den vara värd. Och ännu dyrare skulle det bli för affärsmannen när han skulle ta in den i landet.

För att undvika de höga tullavgifter – i vissa fall kan det handla om hela bilens värde – som råder för import av bilar till Kina gjordes ett försök att smuggla in bilen i landet. Det gick inte så bra och bilen hamnade i tullens förvar och låstes in i ett förråd. Där står bilen nu och samlar damm, skriver sajten CarNewsChina.

En källa till CarNewsChina hävdar att bilen snart kommer att auktioneras bort. Affärsmannen, som inte fått köra sin Koenigsegg en enda meter, har enligt samma källa sagt att han inte kommer att lägga något bud på bilen eftersom han tappat intresset för den. Han har i stället skaffat sig en Ferrari LaFerrari, som passerat tullen den lagliga vägen.

Lämna ett svar