Svensk har drömjobb – testförare åt Ferrari

En av Filips huvuduppgifter under bilsalongen i Genève är att förhandla till sig leverans av fler bilar till bilhallarna i Sverige.

Autoropa säljer alla Ferrari-bilar de kan få tag på och även gott om McLaren, Maserati, Jaguar, Range Rover och Land Rover. Sverige står till exempel för en tredjedel av försäljningen av McLaren-bilar i Europa.

– Efterfrågan på lyxiga supersportbilar är stor. Vi har sålt många bilar bara här på salongen. Men för oss handlar det också om att ta hand om kunderna efter att vi sålt bilen, berättar Filip Larsson.

Arrangerar 150 event varje år

Autoropa arrangerar totalt cirka 150 event varje år där deras kunder använder bilen. Det handlar om allt från off-road-körning med en Land Rover, touring runt Österlen i en sportbil eller avancerad bankörning på en racerbana i Dubai.

– Kunderna vill använda sina bilar och vi kan hjälpa till med allt. Det finns kunder som har sina bilar hos oss och så sköter vi transport av bilen och tar hand om det runtomkring.

Är bilbranschen lite för dåliga på den här typen av relationer, är det för mycket sälj och glöm?

– Ja, jag tycker kanske det. Vi kan bli bättre men branschen som helhet kan utvecklas mycket på det här området.

Testkör nya Ferrari-modeller

Filip Larsson är också engagerad i utvecklingen av nya Ferrari-bilar och efter bilsalongen i Genève ska han testköra den nya 488 GTB.

– Vi träffas och testar bilen, det kan handla om detaljer i inredningen eller hur växellådan uppför sig. Det är justeringar in i det sista. Efter varje test träffar vi vd och ingenjörer för att utvärdera, det gäller att komma dit utvilad.

Lämna ett svar