Svärmorsluckan som fortfarande gör succé

När han kör förbi med sin läckert silverglänsande sportkupé vänder sig folk efter honom och pekar finger. Men den enorma uppståndelsen som den vackra karossen väcker är absolut ingenting som stör, tvärtom.

– Det är kul med uppmärksamhet, säger han med ett leende när han stiger ut ur en bil som för bara några år sedan var utspridd i olika kartonger.

Just den här modellen innebar betydligt mer arbete än han förväntat sig, även om det hela började riktigt bra.

– Min fru brukar vara skeptisk till mina bilaffärer. Men den här gången tyckte hon att mitt nyförvärv såg ovanligt fint ut, så jag var övertygad om att det skulle gå snabbt att få bilen körbar.

Hade tur i oturen

När han började plocka upp delarna upptäckte han att det bland annat saknades golv, rattstång samtidigt som sätena var i riktigt dåligt skick. Efter att ha byggt en ställning som karossen sattes upp i började han med att tillverka ett nytt golv för att få stabilitet i bilen.

– En av bakskärmarna hade blivit överkörd och var helt platt, så det var en del jobb med att rikta denna, säger han och tillägger att han hade tur i oturen eftersom en kompis höll på med ett liknande projekt.

 

LÄS MER: Bästa tipsen för att bekämpa rost

 

När kompisens projekt stannade av fick Georg tillgång till massor av delar som gjorde att han slapp leta på veteranmarknader och i annonser.

– Men det blev ändå en hel del inköp från USA, där det finns en stor och fungerande andrahandsmarknad, säger han och tillägger att efter att skärmarna var klara tog han sig an aktern på bilen som popnitades ihop.

Den karaktäristiska svärmorsluckan var i samma bedrövliga skick som resten av bilen och där fick han sy om sätet på samma sätt som stolarna inne i bilen.

”Tycker inte att bilarna ska stå och samla damm”

Även om ambitionen har varit att återställa bilen till originalskick har han valt att göra vissa avsteg. Eftersom bilen helt saknade elsystem passade han på att installera ett 12-voltsystem för att få bättre lyse.

– Jag tycker inte att bilarna ska stå och samla damm hemma. Jag vill använda dem så mycket som möjligt, och då tyckte jag att det var bra att satsa på belysningen, säger han och tillägger att han även installerat en temperaturmätare för att kunna hålla koll på motorn.

Bilen hade som original en 216-motor på 85 hästkrafter som han efter moget övervägande bytt ut mot en 235-motor på 100 friska hästar.

Utbytesmotorn i sin tur består av delar som kommer från flera andra motorer.

 

LÄS MER: Mercedes säljer renoverade klassiker på sitt museum

Lämna ett svar