Regskylt – här är de förbjudna orden

En del bokstavskombinationer är otillåtna av uppenbara skäl, och det behövs vare sig lång betänketid eller fantasi för att direkt tänka ut ett par olämpliga ord och förkortningar på tre bokstäver.

Dum, ful och lat

Transportstyrelsen håller sig till fem principer när de väljer vilka kombinationer som är otillåtna: Ord som kan användas nedsättande, till exempel DUM, FUL och LAT. Ord med sexuell eller kroppslig innebörd hamnar också på svarta listan; SEX, LEM och PMS är inte okej. Förkortningar för organisationer som BSS, KKK eller ETA hamnar heller inte på regskyltar. Droger som LSD eller XTC är inte tillåtet. Ord som är siffror, som TRE, får vi heller inte se på plåtarna.

Känsligt för religiösa

Personliga skyltar faller under liknande regler. 666 är tillexempel inte tillåtet eftersom sifferkombinationen kan vara känslig för kristna. Nyligen fick också en bilist från Skurup avslag för siffran 786, rapporterar auto motor&sport. Anledningen är att kombinationen kan läsas ut som ”I Allahs namn”, och kan därför vara känslig för muslimer.

I bildspelet ovan ser du 91 av kombinationerna som inte är tillåtna!

Fick inte längre ha 666 – efter 20 år med skylten

NAUGHTY är okej – men det här fick avslag

Lämna ett svar