Porsche Macan GTS – suven blir sportigare

I grunden bygger nya GTS på Macan S – motorn är den samma, en treliters turbomatad V6:a. Men GTS är uppgraderad på flera punkter. 20 extra hästkrafter betyder att Macan GTS bjuder på 360 hästkrafter. Chassit är sänkt med 15 millimeter och GTS får mattsvarta 20-tumsfälgar, samtidigt som bromsarna har förstärkts. Sportavgassystem är standard och kan enkelt öppnas upp för skönare ljud med en knapptryckning.

0-100 klaras av på 5,2 sekunder och väljer man till Sport Crono-paketet kapar man två tiondelar på den tiden. Alla bilar är utrustade med fyrhjulsdrift och den sjuväxlade automatiska PDK-lådan.

BILTEST: Porsche Macan – bilen som kan hantera allt

Första Macan GTS rullar ut i mars

På utsidan smyckas GTS med svarta detaljer och en specialversion av Porsches Sport Design-paket som är standard. På insidan har bilen fått GTS-sportstolar med alcantara i mittpartiet.

I dag är det säljstart av nya Macan GTS i Sverige och de första bilarna rullar ut i mars 2016. Det svenska priset startar på 740 000 kronor. Men i många fall blir det dyrare än så. I vanlig ordning erbjuder Porsche massor av tillval. GTS kan till exempel uppgraderas med keramiska bromsar, luftfjädring och dynamiska led-strålkastare, bara för att nämna några av godbitarna.

Lämna ett svar