Mopeder och mc blir alltmer populära

Jämfört med fjolårets julimånad ökade antalet nyregistrerade motorcyklar, mopeder och mopedbilar markant. Efter år av försiktighet vågar fler konsumenter nu investera i de fordonstyperna, rapporterar Moped- och motorcykelbranschens riksförbund.

– Det är många motorcyklar ute på vägarna och mycket folk på de mötesplatser där hojåkarna samlas vilket också är bevis på att intresset för motorcyklar är fortsatt stort, säger Per Johansson, vd för förbundet.

2015 urstarkt år

Det är inte bara de tvåhjuliga fordonen som blir fler på de svenska vägarna. Sett över hela 2015 har de fyrhjuliga ATV- och Quadricycle- fordonen ökat med 12,9 respektive 14,1 procent. Men den mest imponerande tillväxten sedan i fjol har mopedbilarna stått för – med hela 44,5 procent fler nyregistreringar.

De låga räntorna och den höga sysselsättningen i Sverige är några av anledningarna till att samtliga av de fem fordonsslagen som McRF följer visar så starka siffror. Enligt förbundet har det gjort att många som väntat med att köpa nytt nu kunnat byta upp sig.

Lämna ett svar