Jaguar XF utmanar de tyska lyxbilsjättarna

Här är bilen som ska locka över dem som kör tyska premiumbilar som BMW 5-serie. Jaguar XF blir alternativet för dem som vill sticka ut, och för svenska kunder är fyrhjulsdrift en viktig nyhet.

Från snål till stark

Vanligast under huven blir Jaguars fyrcylindriga tvåliters dieslar och bensinare. Snålast är en 163-hästars diesel som ska klara sig på fyra liter diesel per tio mil. Naturligtvis finns det prestandaalternativ.

Till att börja med lanseras bilen med en 300-hästars V6 diesel med ett vridmoment på hela 700Nm. Två kompressormatade V6-motorer på 340 eller 380 hästkrafter finns också som alternativ.

QUIZ: Vad kan du om de klassiska bilarna?

Bättre utrymmen

Nya Jaguar XF har lyckats banta hela 190 kilo jämfört med den gamla modellen, bland annat tack vare att man byggt den nya plattformen i 75 procent aluminium, samtidigt som bilen är 30 procent styvare än förut.

Hjulbasen är förlängd med 51 millimeter, men bilen är faktiskt några millimeter kortare än den utgående modellen. Nya XF ska bjuda på bättre innerutrymmen än tidigare, och i skuffen ryms 540 liter – det är mer än hos viktiga konkurrenterna 5-serie och E-klass.

Lämna ett svar