Husvagn – mysigt och annorlunda på släp

Man ska ha husvagn, ja det tycker svenskarna som köper allt fler husvagnar och husbilar. Men för dem som inte vill ha en vit vanlig kloss på släp finns det annorlunda alternativ.

Vad sägs om ett lyxigt campingtält på släp, sommarstuga på hjul, eller en husvagn som trivs lika bra i sjön?

Campingens lyxigaste tält

Opera heter lyxvagnen som egentligen är ett stort tält på släp. Vagnen ser oansenlig ut, men när man fäller ut tältet får man campingens häftigaste boende. Alla bekvämligheter finns; kök, dusch, kylskåp och toalett!

Tiny Heirloom Homes har specialiserat sig på att bygga små trailerdragna sommarstugor som kan anpassas helt utifrån kundernas önskemål.

Det finns färdiga paket som inkluderar kök utrustat med bänkskivor i marmor och kakel.

Miljövänligt

Vill man inte vara beroende av att koppla ström till vagnen kan man få både solceller och ett litet vindkraftverk som försörjer LED-belysningen inne i vagnen.

Tiny Green Cabin har ett liknande koncept med fokus på de mer ekomedvetna camparna.

Vill man inte ha fullt så stor vagn finns Casual Turtle Campers, där man har en pytteliten stuga monterad på en släpvagn.

Sealander heter husvagnen för dem som inte vill begränsa sig till land, utan också vill njuta av böljan den blå. Det är bara att knuffa ned den i vattnet, öppna soltaket och dra i gång den lilla utombordaren och puttra i väg.

Lyxalternativet

Är man lite mer konservativt lagd, men ändå vill ha en vagn som sticker ut är en klassisk Airstream ett trevligt val. Bland de lyxigare är vagnar som är ombyggda av Timeless Travel Trailers.

De renoverar gamla vagnar som lyxutrustas, men företaget köper också helt nya tomma skal som blir riktiga lyxboenden för kräsna campare.

Klicka igenom vår bildspecial för att se massor av härliga och annorlunda husvagnar!

LÄS MER: Titta in i smarta utfällbara husvagnen!

Lämna ett svar