Här är Volvos egna filmer på nya S90

Volvo jobbar för fullt mot självkörande bilar. 2017 lanseras ett pilotprojekt med 100 självkörande bilar i Göteborg. Och nya Volvo S90 tar ett steg på vägen med nya Pilot Assist. Det gamla systemet fungerade i hastigheter upp till 50 kilometer i timmen. Bilen kör själv i köer och följer framförvarande bilar.

LÄS MER: Vi sätter betyg på nya Volvo S90

Nya Pilot Assist upp till 130 km/h

Pilot Assist som lanseras i nya S90 är inte längre beroende av framförvarande bilar, och klarar att köra självständigt upp till 130 kilometer i timmen. Föraren måste däremot fortfarande hålla i ratten. Här är Volvos film om nya Pilot Assist:

 

 


Ny säkerhet för att hindra viltolyckor

Säkerheten är ett av Volvos viktigaste kärnvärden, och under gårdagens presentation gjorde man klart att Volvos mål är att alltid vara världsledande. Den senaste säkerhetsfunktionen som nu lanseras i Volvo S90 är att bilen kan upptäcka stora djur efter vägen. Systemet fungerar både på dagen och på natten. Om till exempel en älg befinner sig nära vägbanan varnas föraren, och bilen börjar bromsa själv om det finns risk för kollision:


Tryckluft i turbon

Volvo passar också på att visa upp tryckluftstekniken som används i dieselmotorerna – Power Pulse. Med hjälp av en kompressor och en liten lufttank, släpper man ut tryckluft i avgassystemet vid turbon – för att accelerera aggregaten snabbt vid gaspådrag. Det här gör att man slipper turbofördröjningen:


BILDER: Första bilderna på S90 – ”Snyggast sedan P1800”

Lämna ett svar