Här är verkliga värdet på din Volkswagen

Efter dieselskandalen ska VW nu försöka rädda kvar kunderna och återfå förtroendet. Det blir ett tufft jobb. När flera toppchefer i bilbranschen i veckan talade på tidningen Dagens Industris Stora Bildagen var alla överens om att VW-skandalen kommer att påverka hela branschen.

BMW-chefen Nicolas Peter såg ingen direkt påverkan på försäljningen av dieselbilar. Volvos Europachef Anders Gustafsson avslöjade att Volvo har en strategi för ifall det plötsligt blir en minskad efterfrågan och Toyotas Johan van Zyl ansåg att den största förändringen kommer att ske när myndigheterna fattar beslut om nya utsläppsregler och testmetoder.

Lista: Här är 11 sämsta bilköpen på Blocket

Krisen närmar sig

För Volkswagen är dieselskandalen mera akut. Efter nära tre månader av skandal och kris närmar sig VW en situation där ett stort antal bilar ska återkallas och åtgärdas.

Bilvärderingssajten autouncle.se har på vårt uppdrag kontrollerat prisnivåerna på begbilar. Priserna är framtagna efter studier av prisnivåerna på flera marknader i Europa.

– Vad vi kan se så finns det inget direkt prisfall på dieselbilar som kan kopplas till skandalen, säger Niels Kristian Schödt, på autouncle.se

Bilsajten har också studerat prisnivåerna i andra länder i Europa, och inte heller där noterat några tydliga prisfall kopplade till dieselskandalen.

Priserna från autouncle.se här intill är dagsfärska och visar prisnivåerna på VW-bilar på den svenska marknaden just nu. Här kan du enkelt se hur mycket din VW-bil är värd just nu eller hur mycket din kommande VW-bil kommer att kosta.

Lämna ett svar