Här är nya Kina-Teslan – en riktigt fräck kopia

Tesla Model S har hyllats i många sammanhang. Hos ansedda Consumer Reports fick den till exempel så höga poäng att den sprängde betygssystemet – modellen fick 103 poäng av 100 möjliga.

Met detta i bakhuvudet är det självklart att många låter sig inspireras av Tesla. Men att bygga en egen kopia är kanske lite magstarkt?

Lånat design, inredning och logga

Det verkar inte den 28-årige entreprenören Huang Xiuyuan tycka. Han har med hjälp av 50 ingenjörer på bara 16 månader tagit fram en bil som ser ut att vara enäggstvilling med Tesla Model S.

Bilen, som fått namnet Youxia Ranger X, verkar ha lånat designen rakt av från det amerikanska originalet. Även inredningen, som domineras av det 17-tums stående pekskärm, är också förvillande lik Teslas. Till och med loggan har stulits av den kinesiska tillverkaren.

LÄS MER: Grattis Tesla-ägare – nu uppdateras era bilar automatiskt med autopilot

Bättre räckvidd än originalet

Men det här handlar inte bara om utseende och design som det brukar vara när en kinesisk tillverkare bygger en kopia. Läser man specifikationerna, som flera amerikanska motortidningar tagit del av, kanske Teslas grundare sätter i halsen. Youxia Ranger X ska ha en elmotor som ger 348 hästkrafter, vilket ska vara tillräckligt för att bilen ska accelerera från 0–100 på 5,5 sekunder.

Det är inte riktigt lika snabbt som Tesla S – men räckvidden uppges vara en aning bättre än hos originalet.

Det har ännu inte kommunicerats hur mycket den kinesiska Teslakopian ska kosta att köpa, men den lär bli betydligt billigare än Tesla.

Lämna ett svar