Här är bilmodellerna du inte ska få se ännu

I vanliga fall är Fiat 500 en bil som väcker ha-begär och känslor. Men kanske inte så väl maskerad som den här testbilen. Under bilsalongen i Frankfurt kommer vi att få se en ny 500 och bilen har testats intensivt under våren.

Hyundai Prius

 

Toyota har i många år fått agera mer eller mindre på egen hand på marknaden över billiga hybrider och laddhybrider. Men efter mycket snack ska Hyundai ta sig an Toyota Prius. Och här är den – Hyundais elhybrid. Och den nya bilen liknar Prius väldigt mycket i sin design. Under huven sitt ern 1,6-liters bensinmotor tillsammans med elmotor och lithium-ion-batterier. En laddhybrid väntas visas ett drygt år efter hybridlanseringen.

Skoda SnowmanFoto: Wesley Steenbergen

 

Skoda arbetar på en storebror till lill-suven Yeti. Namnet väntas bli Polar eller Snowman. Testbilen är både bredare och längre än Yeti. Uppskattningsvis blir den här 50-60 centimeter längre och där vi ser att även hela bilen har växt i alla hörn. Mycket av detaljerna på testbilen är hämtade från Yeti så vi vet fortfarande inte så mycket om hur den färdiga bilen ser ut. Lansering väntas till slutet av 2016 som femsitsig version och senare får vi även se en sjusitsig Snowman/Polar.

MERCEDES SLC 450 AMG

 

Mercedes byter namn på fler modeller än suv:arna. Även coupébilarna ska få namn som visar till vilken klass de hör. SLK ska döpas om till SLC när den ansiktslyfta modellen kommer senare i år. Mycket är känt om den nya bilen men kanske inte så många vet att Mercedes troligen ska bygga vidare på sin 450 AMG Sport-serie och även visa upp en SLC 450 AMG Sport med en V6-turbo på 363 hästkrafter.

MOKKA FL

 

Opel arbetar hårt för att förnya sitt modellprogram. Och förutom helt nya bilar som Karl, Adam, Corsa och Astra handlar det om att visa ansiktslyfta modeller. Snart är det dags för Mokka som testats som bäst. Ny grill, nya lampor och ny stötfångare är de klassiska ingreppen vid en lyftning. Troligen får vi också se den nya enlitersmotorn i Mokka.

RENAULT MEGANE

 

På bilsalongen i Frankfurt blir den här bilen en av showens höjdpunkter. Den nya Renault Megane. Modellen är en av de mest sålda i Europa. Det här är fjärde generationen av Megane och bilen byggs på en nyt plattform som utvecklats tillsammans med koncernsyskonet Nissan. Flera detaljer känner vi igen från nya Espace. Först får vi se en kombicoupé och sex månader senare en kombi.

SKODA ROOMSTER

 

Skoda ska förnya sin lite märkliga Roomster. Bilderna avslöjar att det här i själva verket är en omdöpt VW Caddy – som visats och testkörts och som har säljstart i Sverige vecka 38. Att VW-gruppen delar modeller är förstås inget nytt och vi har tidigare syskonen Up!, Mii och Citigo. Jämfört med dagens Roomster så blir det bland annat mycket mer utrymme på insidan.

VW TIGUAN

 

Volkswagen har utsatt sin nya Tiguan får hårda tester i alperna. Det här är de allra första bilderna på nya Tiguan med sin egen kaross då vi tidigare bara sett bilar som haft sin grund i den gamla varianten. Bilderna visar att Tiguan växer både på längden och bredden. Bilen blir aningen mindre fyrkantig än nuvarande Tiguan med en ny taklinje. Vi kommer troligen också att få se en bil med längre hjulbas och en lite mer coupéliknande version.

Lämna ett svar