Formel 1 i Bahrain – här är 10 snackisar

1. Bråket

Nico Rosberg verkar pressad av att han inte hänger med teamkompisen Lewis Hamilton. Nico ser hur VM-titelchansen rinner honom ur händerna. I Kina svarade han med sura kommentarer om att Lewis kört för sakta. Strunt. Kör om då. Nico behöver en framgång i Bahrain.

2. Ferrari

Snabbare och bättre än på många år. Kimi Räikkönen trivs och Sebastian Vettel trivs ännu bättre. Vad har hänt? På ett år har den nya teamledningen vänt på allt. Här kan andra team ta lärdom.

3. Marcus Ericsson

VM-poäng igen senast och alla tre kvalpassen två race i rad. Marcus Ericsson kör bra och snabbt men vi har också sett att han behöver komma rätt in i det direkt på de första tidsträningarna för att få en snabb bil till både kval och race. I kvalet finns det en del kvar att göra.

4. Felipe Nasr

För ska vi vara ärliga så är Marcus teamkompis Felipe Nasr årets stora förarsensation. Som debutant har han redan tagit många VM-poäng och han imponerar med stabil körning från första träning till målflagg.

5. V8-motorer

Bernie Ecclestone talar allt högre och allt oftare om att han vill ha tillbaka V8-motorerna i F1. Bernie vill se och höra V8:or med 1000 hästkrafter på startlinjen för att få tillbaka intresset för F1. Tillverkarna säger nej – än så länge.

QUIZ: Känner du igen F1-banorna?

6. Nya motorer

En anledning till att Bernie vill se nya motorer i F1 är förstås att han vill få in fler tillverkare som kan konkurrera med Mercedes. Han vill ge Honda och Renault en ny chans att utveckla rätt och han vill gärna se Audi komma in med en chans att vinna direkt.

7. Bilden

Ni har säkert sett den – bilden där Lewis Hamilton sprutar champagen i örat på en kinesisk flicka under prisutdelningen i Shanghai. Lewis själv påstodi Bahrain att han inte sett den. Nys och ett dåligt försök att slippa jobbiga frågor. Vi kommer att följa alla sprut på pallen på söndag med stort intresse.

8. McLaren

Ingen räknar med att McLaren-Honda ska göra bättre ifrån sig i Bahrain än tidigare under säsongen. Och det är smått obegripligt att Honda så kapitalt misslyckats med att utveckla drivlinan trots ett års testande och trots massor av kunskap från konkurrenternas problem förra året.

9. Renault

Och kanske ännu märkligare är det att Renault inte förbättrat sin relativt dåliga drivlina från ifjol nämnvärt. Varför? Vem får sparken? Vem ryter till? Och skulle det ens hjälpa om Renault startade ett eget team? Det ryktas om att Renault köper Sauber i slutet av det här året.

10. Magiska knappen

Red Bulls Daniel Ricciardo har sagt att han hoppas att teamet ska hitta en ”magisk knapp” att trycka på för att få bilen att gå snabbare. Jag gissar att det är fler som letar efter den knappen och det verkar som att för tillfället så sitter Lewis Hamilton på den.

Lämna ett svar