Ferraris frälsare tänder ikonstallet

Så gick det – lopp för lopp

Australiens GP: Startar tolva och hinner bara köra fem varv innan han tvingas bryta på grund av motorproblem.

Malaysias GP: Bilen håller hela vägen och Vettel tar en tredjeplats efter de båda Mercedesbilarna.

Bahrains GP: Bilen strular i kvalet och man hinner inte få bukt på problemet innan det är dags för race. Tysken blir sexa.

Kinas GP: Vettel får order från teamet om att släppa förbi sin teamkompis Daniel Ricciardo, men struntar i det under två hela varv. Slutar femma.

Spaniens GP: Vettel visar klass när han kör det snabbaste varvet och kommer trea på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Monacos GP: Bryter efter åtta varv. ”Hur kommer jag härifrån? Jag har ingen båt här, men jag ska försöka ta mig hem så snabbt jag kan”, sa en frustrerad Vettel den gången.

Kanadas GP: Lyckas undvika en otäck krasch på sista varvet när Sergio Perez kommer flygande rakt framför honom, och Vettel kör i mål på bronsplats.

Österrikes GP: Hemmaplan för Red Bull men Vettel lider återigen av tekniska problem. Tvingas bryta loppet halvvägs in.

Storbritanniens GP: Vettel tampas med Alonso om femteplatsen och drar till slut det längsta strået efter en 14 varv lång kamp.

Tysklands GP: Hemmasonen var stor publikfavorit och kom nära en pallplats, men slutade fyra.

Ungerns GP: Stallkamraten Daniel Ricciardo vinner sitt andra lopp för säsongen samtidigt som Vettel blir sjua. Eftersnacket handlar mycket om vem som egentligen ses som förstaförare. Signaler utåt tyder på att tysken känner sig lite hotad.

Belgiens GP: Ricciardo vinner igen, Vettel blir femma. Red Bull har bra form och gör bra ifrån sig under den här perioden, men det är stallkamraten som överglänser en frustrerad Vettel.

Italiens GP: Går för en aggressiv däckstrategi, som straffar sig på 47:e varvet när han blir omkörd av Ricciardo, och slutar på sjätte plats.

Singapores GP: Vettel hade tre raka segrar på Marina Bay Street Circuit inför säsongen. Den här gången vann han inte, men imponerade stort med en andraplats, hans bästa resultat för hela säsongen.

Japans GP: Vettel håller i formen med en bronsplats i Japan. Redan nu kommer uppgifter om en övergång till Ferrari.

Rysslands GP: Gnistan försvinner och han blir åtta. En till synes omotiverad Vettel harvar i tabellens ingenmansland. Kanske befinner sig redan tankarna i nästa säsong.

USAs GP: Tvingas starta från depån men kör upp sig till en sjundeplats. Lagkamraten Ricciardo blir trea och avgör den interna poängligan.

Brasiliens GP: Säsongens näst sista tävling bjuder på stor spänning, när Vettel, Massa och Button kämpar om tredjeplatsen. Vettel slutar femma, tre sekunder efter Button.

Abu Dhabi GP: De flesta blickar riktas mot titelstriden, och i övrigt är det faktiskt inte så mycket som händer. Båda Red Bull-bilarna tvingas starta från depån. Vettel kör i mål som åtta i racet och femma i totaltabellen. Säsongen är riktigt stor besvikelse för den regerande världsmästaren.

Lämna ett svar