Efter fusket – siffrorna sjunker rejält för VW

Det var i höstas som skandalen började nystas upp. Det handlar om att Volkswagen har fuskat med mjukvara och CO2-värden. Det är Volkswagens fyrcylindriga turboladdade tvåliters dieselmotor som har den felaktiga mjukvaran installerad.

Dessutom anklagas de för att ha fuskat med uppgifter om utsläpp från en trelitersdiesel som har använts i bilar från VW, Audi och Porsche. Det förnekas dock av Volkswagen.

Totalt omfattas 11 miljoner bilar världen över.

 

LÄS MER: Här är listan på VW-bilarna som drar för mycket

 

Biltillverkaren har presenterat åtgärder för hur merparten av de berörda bilarna ska åtgärdas – men dessa innefattar inte bilar sålda i USA.

Vad som händer med bilarna med den 1,2-litersmotor som också har haft den aktuella mjukvaran installerad är inte heller klart ännu.

”Vill tacka för deras tålamod”

Och nu börjar skandalen synas på Volkswagens försäljningssiffror. I november sjönk nämligen företagets försäljning i USA med 24,7 procent jämfört med samma tid förra året.

De modeller som drabbats hårdast av nedgången är Volkswagen Passat och Golf.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Volkswagen

 

Samtidigt menar Mark McNabb, operativ chef för Volkswagen i USA, att de hoppas på att snart kunna presentera en lösning på problemen.

– Volkswagen jobbar outtröttligt på en godkänd lösning för de drabbade fordonen. Under denna tid vill vi tacka våra återförsäljare och kunder för deras fortsatta tålamod och lojalitet, säger han enligt Carscoops.

Lämna ett svar