Dolph: ”Hoppas på att överleva”

Gumball 3000 är ett evenemang som har väckt mycket uppmärksamhet. Och det är inte så konstigt, i eventet deltar rika och kända människor från hela världen.

Och bilarna de kör är ofta mycket exklusiva.

Här hittar vi supersportbilar och lyxvagnar, bilmodeller som man mycket sällan har en chans att få se i verkligheten.

Dolph kör en Ferrari FF

Den svenska filmstjärnan Dolph Lundgren är en av deltagarna. Han kommer att köra en Ferrari FF, en italiensk superbil med 660 hästkrafter.

– Den går väl i 320 knyck, men den är väldigt rymlig inombords. Man sitter bekvämt och det är viktigt när man ska köra mycket, säger Dolph Lundgren.

Rallyt börjar i Stockholm vid Gustav Adolfs torg. Resan går mot Oslo, Köpenhamn och Asterdam. Sen flygs bilarna till Reno i Kalifornien, där man sedan kör vidare och går i mål i Las Vegas.

– Det roliga är att komma till Sverige. När jag hörde att starten går här och jag kan komma hem och träffa min dotter och mina gamla kompisar var det klockrent, säger Lundgren.

LÄS MER: Polisen övervakar Gumball genom Sverige

”Känner spänning inför loppet”

Dolph Lundgren ser med spänning fram mot utmaningen som Gumball 3000 innebär. Det blir mycket bilkörning och många evenemang längs vägen. Och många intressanta människor att träffa.

– Jag börjar känna lite spänning inför loppet. Jag tycker att det är lite spännande att se de andra bilarna och lära känna de andra förarna. Jag känner bara David Hasselhoff. Det är en kul kille, energirik. Sen hörde jag att Mike Tyson kanske ska komma. Då kan jag ju sparra lite mot honom också, säger Dolph Lundgren.

Lämna ett svar