De snålkörde Tesla – batteriet räckte 80 mil

Tesla P85D är känd för sina fantastiska fartresurser – modellen accelererar från 0 till 100 km/h på cirka tre sekunder, vilket är snabbare än de flesta bensindrivna supersportbilar.

Men det var inte acceleration eller hastighet som lockade den norska programmeraren Bjørn Nyland när han ville slå ett nytt rekord med bilen.

Tillsammans med en kompis gjorde han ett youtube-klipp där de i stället försökte köra så långt som möjligt på en laddning.

Och de kom riktigt långt.

Tog nästan 19 timmar

Duon började i danska Rødekro och gav sig ut på en lång resa, en resa som visade sig ta mycket lång tid.

Efter en total körtid på 18 timmar och 40 minuter hade de avverkat hela 728 kilometer, hävdar de i klippet.

Resan verkar dock inte ha varit så behaglig.

För att komma så långt var de tvungna att hålla en låg hastighet, i snitt blev det 39 km/h. Det var så långsamt att de kände sig tvungna att sätta upp en skylt med texten ”Slow” bak på bilen för att varna bilar och långtradare som hela tiden kom ikapp Teslan.

LÄS MER: Här är Aston Martins svar på Teslas värsting

”Jag svettas som en gris”

Klimatet i bilen verkar inte heller ha varit det bästa, förmodligen har luftkonditioneringen varit avstängd för så mycket energi som möjligt ska sparas till motorerna. ”Jag svettas som en gris”, utbrister Bjørn Nyland på ett ställe i filmen.

Ett kanske oväntat plus med testet var att de slapp tvätta bilen efter testet. Tack vare den låga hastigheten hade de inga döda insekter i fronten, vilket man annars kan räkna med efter en sommartur på nästan 80 mil.

Lämna ett svar