BMW lanserar i8 Spyder nästa år

BMW visade upp en cabrioletversion av i8 på bilsalongen i Peking 2012. Och äntligen verkar det som att ledningen tagit beslut om att börja serietillverka bilen. Spydern har försenats gång på gång.

Enligt den tyska tidningen Handelsblatt har BMW:s vd Harald Krueger sagt att i8 Spyder ska introduceras i samband med BMW:s hundraårsjubileum nästa år.

Efterfrågan på BMW:s vanliga i8 har varit överraskande stor och kanske är det därför som ett beslut om i8 Spyder har dröjt.

Samma drivlina som vanlig i8

Konceptbilen hade samma spektakulära dörrhängning som vanliga i8 och designen skiljer sig inte mycket mellan de olika modellerna. Under huven väntas det också bli exakt samma drivlina i i8 och i8 Spyder men spekulationerna som finns handlar om storleken på batteriet. I8 har en 1,5-liters bensinmotor som arbetar tillsammans med två elmotorer för en total effekt på cirka 357 hästkrafter. Bilen klarar 0-100 km/tim på lite drygt fyra sekunder.

Utsläppsfritt går att köra mellan 2,7 och 3,0 mil. Sett över EU-körcykeln drar BMW i8 Spyder 0,30 liter per mil.

LÄS MER: Mer kraft än Ferrari i tyska firmans BMW 1-serie

Avtagbara takpaneler

BMW i8 Spyder är utrustad med avtagbara takpaneler precis som på en Lamgborghini Aventador Roadster.

Måtten är 4,48 meter på längden, 1,92 meter på bredden och 1,21 meter på höjden. På vindrutearmens övre kant sitter en liten vinge. Den gör att de åkande i bilen slipper få turbulent luft ner i sittbrunnen.

Priset för BMW i8 Spyder kommer att starta på omkring 1,2 miljoner kronor.

Lämna ett svar