Björk och Ekblom kör WTCC nästa år

Polestar Cyan Racing tar upp jakten på en VM-titel i racing. Och det är i WTCC, World Touring Car Championship, som den drömmen ska bli verklighet.

De två förarna som ska köra bilarna, två stycken Volvo S60 Polestar TC1, är båda svenska och mycket meriterade. Thed Björk är har vunnit STCC-mästerskapet åt teamet de senaste tre åren och har också en lång rad andra titlar i bagaget.

Över 100 segrar

Hans teamkamrat blir Fredrik Ekblom, också han en meriterad förare med flera STCC-titlar på sin meritlista. Tillsammans har de två jobbat ihop 12 stora mästerskapstitlar och över 100 racesegrar.

– Att få tävla i WTCC har varit mitt mål sedan jag anslöt till polestar Cyan Raging 2012 och jag är stolt över att få representera teamet i ett världsmästerskap. Vi har en fantastisk resa framför oss, säger Fredrik Ekblom.

Utvecklingsarbetet med den nya bilen har pågått under en längre tid. Här har STCC-föraren Robert Dahlgren, som kommer att köra i STCC 2016, varit delaktig. Han kommer tillsammans med Björk och Ekblom att fortsätta det arbetet.

– Vi ha mycket utvecklingsarbete framför oss för att komma i kapp de snabbaste. Vi kommer att kämpa hårt, säger Ekblom.

De två förarna verkar dock hysa gott hopp om framgångar.

– Jag tvivlar inte på att vi har vad som krävs för att vi ska kunna jobba oss upp i toppen, säger Thed Björk.

Lämna ett svar