Bästa bilarna – enligt ägarna

Den genomsnittliga bilägaren blir allt mer missnöjd med sin bil. Det visar en rapport från amerikanska ACSI som publiceras av Autonews.com. Sedan förra året har andelen nöjda kunder sjunkit med 3,7 procent, nu uppger sig 79 av 100 vara nöjda med sitt bilköp.

– Antalet återkallningar av bilar har varit rekordstort. Så här ska det inte vara med modern teknologi och det får negativa konsekvenser för säkerhet, kostnader och kundnöjdhet, säger ACSI:s ordförande Claes Fornell i ett uttalanda.

VARNING: 10 farliga begbilar

Mercedes blir omkörda av Lexus

I förra årets undersökning var Mercedes-Benz den tillverkare som hade de allra nöjdaste kunderna – men i år får de se sig omkörda av Lexus som redovisar 84 procent nöjda kunder, en procentenhet mer än Mercedes på andra plats. Den tyska tillverkaren får dela andraplatsen Acura och Lincoln, som också nådde siffran 83 procent.

BMW ökade sin andel nöjda kunder och fick 82 procent, samma siffra som Subaru och Toyota.

Volkswagen, Buick och Honda, Cadillac och Mazda får 80 procent, medan Ford och Chevrolet tappar i och sjunker till 79 procent. Volvo hamnar långt ner på listan över premiumbilar och noteras för 79 procent nöjda kunder.

Lämna ett svar